Conta logo Ansettr Rekrutteringsbyrå
View ledger logo lys grå
Tandem logo Ansettr Rekrutteringsbyrå
CFO

Rekruttere CFO? Vi hjelper deg

Ansettr er et av Norges ledende rekrutteringsbyråer innen regnskap & økonomi. Med over 10 års erfaring innen regnskapsbransjen og et omfattende nettverk av dyktige kandidater innen fagområdet økonomi.

Vår innovative metodikk gjør at vi raskt identifiserer og tiltrekker topp talenter. Som leverandør til noen av Norges fremste kompetansemiljøer innen regnskap, finans og økonomi, er vi et trygt valg når du søker din neste CFO.

Vi er klare til å hjelpe deg på kort varsel, og vi tilbyr alle våre tjenester til en fast og forutsigbar pris.

Slik hjelper vi deg med rekruttering av en CFO

Konkurransen om de beste ledertalentene innen økonomiområdet blir stadig sterkere. Vi kombinerer godt rekrutteringshåndverk med det siste innen teknologi og digital markedsføring for å gi deg et konkurransefortrinn.

Presentasjon og anbefaling lederrekruttering

Selgende stillingsannonser

Vi går utover tradisjonelle stillingsannonser og presenterer mulighetene i bedriften i et nytt, digitalt historieformat som inspirer kandidater til å jobbe i din virksomhet.

Behovsanalyse Lederrekruttering

Målrettet annonsering

I tillegg til å annonsere i stillingsportaler, sørger vi for at annonsene blir eksponert for et nøye utvalg kandidater som samsvarer med profilen du er på jakt etter.

Kandidatsøk lederrekruttering

Headhunting

Som ekspert på rekruttering innen regnskap & økonomi har vi et stort nettverk og en database med kandidater. Vi tar initiativ til å nå ut til de mest passende talentene for din bedrift.

Tandem kundereferanse

Vi jobbet med tradisjonelle rekrutteringsbyråer i 6 måneder uten hell. Teamet i Ansettr hjalp oss å signere 3 kandidater på 30 dager. Anbefales.

Adm. direktør Nils Bernhard Nilssen, Regnskapsbyrået Tandem

Spørsmål og svar om CFOer

CFO står for «Chief Financial Officer» og er en stillingstittel som vanligvis tilsvarer økonomisjef eller finansdirektør på norsk.

En CFO er ansvarlig for selskapets økonomi og regnskap, samt for å gi økonomisk rådgivning til ledelsen. Rollen innebærer ofte ansvar for finansiell planlegging, risikostyring, rapportering og strategisk analyse.

En moderne CFO er en av selskapets viktigste ressurser og krever teknologiforståelse, kommunikasjonsferdigheter og evnen til å tenke utenfor boksen.

En CFO har ansvar for å lede organisasjonens økonomiske aktiviteter, sikre tilstrekkelig kapital og finansiell stabilitet, samt håndtere flere ansvarsområder, inkludert ledelse av økonomiavdelingen, regnskap, lønn, leverandørgjeld, fordringer, budsjettering, prognoser og kontroll av likviditet.

En CFO rapporterer direkte til administrerende direktør (CEO) og fungerer som CEO’s nærmeste rådgiver, da det er vanskelig å finne noen med samme innsikt og ansvar.

Nøkkelansvarsområder for en CFO inkluderer:

  • Ledelse av ansatte i økonomiavdelingen og samarbeid med resten av organisasjonen.
  • Styring av selskapets økonomiske aktiviteter, inkludert sikring av tilstrekkelig kapital og finansiell stabilitet.
  • Økonomisk planlegging, budsjettering og prognosering.
  • Kontroll over investeringer og utgifter.
  • Opplæring og informasjon av ansatte i avdelingen.
  • Samarbeid med økonomisjef og andre avdelingsledere.

En CFO har vanligvis en lønn på mellom 1 000 000 og 2 000 000 NOK per år, men i større konsern og for roller med et bredt ansvarsområde kan lønnen være vesentlig høyere. Ifølge Statistisk Sentralbyrå var gjennomsnittslønnen for CFO-er i 2020 rundt 1,2 millioner kroner. Lønnen avhenger av faktorer som selskapets størrelse, bonuskomponent, omsetning og resultat. Det presiseres at lønnen varierer og er avhengig av flere faktorer.

Prat med oss om rekruttering